Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Lisszabon

Lisszabon közlekedés

Lisszabon, Portugália, Közlekedés

Közlekedés

Lisszabon, Portugália, Közlekedés

Légi közlekedés
A Portela repülőtérnek két terminálja van, az egyik a belföldi járatoknak fenntartott. A belváros kb. 7 km-re van, ahova taxival az út kb. 20-30 perc, de csúcsforgalomban a duplája is lehet.

Tömegközlekedés
A Turismos idegenforgalmi irodákban vásárolhatunk Lisboa Cardot, amellyel minden közlekedési eszközt ingyen használhatunk. A Lisszabon-kártya továbbá a legtöbb múzeumba kedvezményt biztosít.

Metró
A metró a leggyorsabb közlekedési eszköz és a nyugati városrész kivételével Lisszabon nagy részét lefedi. A szerelvények 6.30-től hajnali 1-ig járnak. A négy metró vonalán 60 állomás található. Az utcaszinten nagy piros M betűvel jelzik a metróállomásokat.

Villamos
Lisszabon legszebb, de nem leghatékonyabb közlekedési eszköze. Városnézésre a 28-as és 25-ös villamosok a legalkalmasabbak.

Busz
A buszokra ugyanaz a jegy érvényes, mint a villamosra és a siklóra.

Felvonók
A felvonók a város három dombjára viszik fel az utasokat.

Elevador de Glória
Kedvező fekvésének köszönhetően a leggyakrabban használt elevador, vagyis felvonó, amely 1885 óra köti össze Baixát, az Alsóvárost a szórakozónegyeddel, a Bairro Altóval. Hétközben és vasárnap éjfélig, a hétvégén pedig fél egyig van nyitva.

Elevador da Lavra
Ez az 1884-ben felavatott, múzeumba illő közlekedési eszköz a városban a legrégibb felvonó. A felső állomáson a Campo dos Mártires da Pátrián találjuk magunkat. Hétfőtől szombatig 21 óráig közlekedik.

Elevador de Santa Justa
A városban közlekedő elevadorok közül a Szent Jusztina-felvonó a legnagyobb látványosság. Az 1902-ben átadott, hatalmas, kovácsoltvas díszítésű lift kényelmes fakabinjai harminc méter magasságig közlekednek naponta 9 – 21 óráig.

Taxi
Taxikat a taxiállomásokon találunk, de telefonon is rendelhetünk vagy le is inthetjük a krémszínű vagy fekete-zöld taxikat. Európai összehasonlításban olcsók. Autocoope: 21 793 27 56

Autóbérlés
Autóbérléshez elegendő az érvényes magyar jogosítvány. A láthatósági mellény az autóban és a biztonsági öv kötelező. A megengedett véralkoholszint 0,5 %.
A városban a közlekedés inkább stressz, mint élmény. A parkolási lehetőségek korlátozottak és gyakran van közlekedési dugó.

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!